ociscene kozice fratello trade

Očišćeni rakovi 70/100 kom/kg 1 kg

Rakovi su zglavkari koji nastanjuju morske i slatkovodne vode, a ima i vrsta koje žive na kopnu. U ovom pakovanju zamrznuti su svježi morski rakovi čije meso obiluje kvalitetnim proteinima, vitaminima i mineralima. Posebnu vrijednost daju im dragocjene, nezasićene masne kiseline koje imaju blagotvorno dejstvo na ljudsko zdravlje. Meso rakova bogat je izvor vitamina B kompleksa, a sadrže i vitamine C i A. Od minerala u najvećoj mjeri imaju natrijum, fosfor, kalcijum, kalijum i željezo.

recepti fratello icon

Recept

RAKOVI PRŽENI NA MASLINOVOM ULJU

Uputstvo za odmrzavanje
Izvaditi očišćene morske rakove iz pakovanja i staviti ih u cjedilo. Ostaviti ih neko vrijeme dok se ne ocijede i osuše. Nakon toga možete početi sa pripremanjem. Fratello Vam preporučuje jedan od više načina za pripremu.

Priprema
Na zagrijanom maslinovom ulju propržiti sitno sjeckani crni i bijeli luk dok ne postane staklast. Dodati odmrznute i osušene morske rakove i pržiti ih na umjerenoj temperaturi dok ne postanu zlatno žuti. Dodati dvije supene kašike prezle i propržiti dok ne porumeni. Zaliti sa 2 dl bijelog vina i pustiti da provri. Dodati začine po želji. Vrijeme pripreme 20 minuta.

Fratello Trade a.d.

Fratello Trade a.d.

Pogledajte naš video