gambori fratello trade

Gambori L1, L2, L3

Gambori su račići bez kliješta, svjetlo crvenkaste boje i meke ljuske. Niskokalorični su i jako bogati proteinima. Jedan su od najboljih prehrambenih proizvoda bogatih jodom i aminokiselinama, izvrstan su izvor omega-3 masnih kiselina te sadrže više od 20 vitamina i minerala.
Priprema gambora je vrlo brza i laka. Idealan su izbor za pripremiti ukusno jelo i zadiviti goste. Možete ih uklopiti u gotovo svaki obrok kao hladne i tople salate sa gamborima, u buzari, na roštilju, različitim vrstama tjestenine i rižota. Ukus koji imaju gambori spremljeni u ljusci je neodoljiv i ne može se porediti sa očišćenim račićima.
Morate ih isprobati u nekom od mnoštva raznolikih recepata.

recepti fratello icon

Recept

Gambori na buzaru

Potrebno
1 kg gambora
1dcl maslinovog ulja
glavica crvenog luka
3 režnja bijelog luka
peršun
2 žlice krušnih mrvica
3-4 dcl bijelog vina
2 kašike paradajz pirea ili jedan veći ili dva manja ispasirana pelata

Priprema
Buzaru pripremajte u što širem loncu ili dubokoj tavi sa poklopcem.
Sitno narezati glavicu crvenog luka i dodati ga odmah kad i ulje te lagano propržiti da postane staklast.
Dodati sino narezan bijeli luk i kratko propržiti (10-ak sekundi jer ne smije početi mijenati boju već samo pustiti aromu). Dodati gambore, podliti vinom i dodati paradajz. Poklopiti i dinstati 15-20 minuta ovisno o veličini gambora. Probati umak, pa po ukusu posoliti i pobiberiti, dodati krušne mrvice i kuhati još par minuta da se umak zgusne. Presuti u zdjelu za posluživanje i posuti peršunom.
Možete ih poslužiti uz rižu, palentu ili tijesteninu.

Fratello Trade a.d.

Fratello Trade a.d.

Pogledajte naš video