Crnilo sipe 16g Fratello Trade

Zamrznuto CRNILO SIPE 16g (4x4g)

Tajna nevjerojatnog okusa popularnog crnog rižota od morskih plodova je ukusno crnilo od sipe. Crnilo nije rezervisano samo za rižota, već je njegova upotreba u kulinarstvu raznovrsna. Često se koristi u gastronomiji jer je to jedna od najrasprostranjenijih jestivih prirodnih boja koja jelima daje poseban okus mora pa se tako još koristi i za pripremu tjestenina, umaka, paella, crnog hljeba, pa čak i sladoleda.
Crnilo se dodaje u različitim fazama pripreme jela, ali za održavanje kvalitete, jedinstvenog morskog okusa, preporučuje se dodavanje crnila kada je glavni sastojak već gotovo spremljen. Pored gastronomskog užitka crnilo sipe ima blagotvoran uticaj na naš organizam jer je puno antioksidansa i drugih važnih hranjivih tvari, makro i mikro nutrijenata te vitamina.

recepti fratello icon

Recept

TJESTENINA SA CRNILOM SIPE (2 porcije)

Potrebno
2 čena bijelog luka oguljena i isjeckana
2 kašike maslinovog ulja
1 sjeckani crni luk
250ml bijelog vina
1 kesica CRNILA SIPE
1 kriška hljeba
1/2 sjeckanog paradajza

Priprema sosa
Na maslinovom ulju prodinstajte bijeli i crni luk. Stavite u blender i dodajte hljeb, bijelo vino, paradajz i CRNILO SIPE te izblendajte. Skuhajte tjesteninu po izboru al dente, ocijedite i pomiješajte sa sosom od crnila sipe.
Po želji: dodati lignje, isjeckane i pržene.

Fratello Trade a.d.

Fratello Trade a.d.

Pogledajte naš video